Populaire sectoren

Zakelijk

Vakantieparken & Campings

Vakantieparken en campings lopen vaak tegen een tweetal problemen aan bij een eventuele uitbreiding van het park en bij de huidige netcongestie. Ten eerste is de capaciteit van de hoofdaansluiting van het park (uit het verleden) vaak te klein om aan de huidige energievraag, van de meestal nieuwe woningen, te voldoen. Bij de bouw van nieuwe woningen mag geen gebruikt meer worden gemaakt van gasaansluitingen en is de elektra behoefte dus veel hoger dan in het verleden. Denk dan aan infrarood warmtepanelen, airco, vaatwasser, wasmachine, sauna, jacuzzi, laadpaal, etc.

Oplossingen

Dé oplossing voor
vakantieparken & campings

Accu-opslag per woning

Bij deze oplossing worden er per woning zonnepanelen geplaatst direct gekoppeld aan onze hybride omvormer en accu-opslagsystemen. Solarpods levert zowel 1fase (5kW) als 3 fase (10kW) hybride omvormers, waarbij een accu- opslagcapaciteit mogelijk is van 5.1kWh tot 40.8kWh per hybride omvormer.

Op de smartphone een meting van de DynaPod

Maak gebruik van overschotten

De energie wordt ingekocht op momenten dat de stroom goedkoop, gratis of zelfs negatief is. Het eventuele overschot uit de accu’s wordt dan weer verkocht op momenten wanneer de tarieven hoger zijn.

Automatisch geregeld door de hybride omvormer

Mocht de woning niet over een eigen elektrameter beschikken dan kan deze software niet per woning worden geplaatst aan de accu-opslagsystemen. Men gebruikt dan de energie direct vanuit de zonnepanelen (en het eventuele hoofdnet), waarbij het overschot wordt opgeslagen. ’s Avonds en ’s nachts gebruikt men dan de energie uit de accu’s. Dit wordt allemaal automatisch geregeld door de hybride omvormer.

Batterijopslag voor energie management systeem
Grote accu voor zonnepanelen bij DynaPods

Centrale
accu-opslag

Bij deze oplossing wordt er één of meerdere accu container opslagsystemen geplaatst, zoals de COS 100.

De COS 100 heeft een 100kWh accu-opslagcapaciteit en een 50kW hybride omvormer. Op deze systemen kunnen zowel zonnepanelen als de software van Dynapods geplaatst worden.

In deze gevallen levert de COS 100 energie aan de verschillende woningen en/of hoofdgebouw.

Zakelijk

Netcongestie is verleden tijd

Veel vakantieparken hebben te maken met de huidige netcongestie. Deze netcongestie levert zowel problemen op aan de vraagkant bij vakantieparken als bij het terug leveren van zonne-energie vanuit de zonnepanelen naar het net.

DynaPods heeft ook de oplossing aan de aanbodkant van stroom aan het net door vakantieparken. Op dit moment worden de omvormers op afstand uitgezet door netbeheerders of ontvangen vakantieparken brieven van netbeheerders dat het net de toestroom van groene energie niet meer aan kan op bepaalde momenten en dat de zonnepanelen uitgeschakeld dienen te worden.

Bij plaatsing van een containeraccu-opslagsysteem wordt er een eigen energiecentrale gecreëerd waar de zonne-energie direct wordt opgeslagen in de accu’s. Op momenten dat er veel vraag is (in de ochtend en avond) wordt er direct gebruikt vanuit deze accu’s.

De software van Dynapods koopt daarnaast stroom in wanneer het tarief goedkoop, gratis of zelfs negatief is. Het eventuele overschot uit de accu’s wordt dan weer verkocht op momenten wanneer er veel vraag is op het net en wanneer het tarief dus hoog is.

Alle netbeheerders zijn uiterst content met onze systemen inclusief de software, aangezien we bij elk systeem dat wij plaatsen het net wordt ontlast. Dit vanwege het feit dat onze software inkoopt bij hoogspanning en verkoopt bij laagspanning