Populaire sectoren

Pak uw voordeel!

BTW Teruggave thuisbatterij

Iedereen die met de batterij energie gunstig inkoopt en duurder verkoopt kan in principe de btw op de aanschaf van de thuisbatterij terug vragen. Via onderstaande knop kunt u de btw eenvoudig terug vragen door het formulier in te vullen. De btw teruggave wordt na het indienen geheel voor u verzorgd.

Benodigheden

Wat heeft u nodig voor de btw teruggave?

Voorwaarden

Wat zijn de voorwaarden voor de btw teruggave op een thuisbatterij?

Neem de controle over je energierekening!

DynaPods elimineert de traditionele barrières die geassocieerd worden met het opslaan van eigen energie. Hierdoor wordt de macht over je energieconsumptie en -kosten volledig in jouw handen gelegd. Maak je leven gemakkelijker, bespaar op je energierekening, en word onafhankelijk van wisselende energieprijzen en onvoorspelbaar weer. Kies voor DynaPods, stap in de toekomst van energiebeheer en neem de controle over je energierekening!

Onze visie

Terugverdientijd

Nu ook voor thuisbatterijen de btw teruggevraagd kan worden, breekt een nieuwe fase in de energietransitie aan. De terugverdientijd van een thuisbatterij gaat met de btw-teruggave drastisch verlagen. Daarmee wordt energieopslag voor consumenten een fantastische investering – en het voelt in die zin als een subsidie – zeker met de wetenschap dat de prijs van thuisbatterijen de laatste jaren is gedaald door opschaling van de industrie.

Een belangrijke voorwaarde voor consumenten om de btw op een thuisbatterij terug te kunnen vragen, is de combinatie met een dynamisch energiecontract en in- en verkoop op de energiemarkt (www.dynapods.nl) Een dynamisch energiecontract maakt het voor batterijeigenaren mogelijk om te handelen op de energiemarkt. Dit “traden” zorgt ervoor dat de Belastingdienst een consument dient aan te merken als btw-ondernemer. Dat laatste is weer een randvoorwaarde om de btw op de thuisbatterij terug te kunnen vragen. Alleen als je met je batterij geregeld “handelt” in energie, kun je de btw op de aanschafprijs namelijk terugkrijgen. Na het aanschafjaar dient de consument in beginsel jaarlijks btw af te dragen, er wordt immers energie ingekocht en verkocht. Omdat in het overgrote deel van de gevallen de Kleine Ondernemersregeling (KOR) toegepast kan worden – net zoals in het verleden het geval was bij zonnepanelen – hoeft de consument in de jaren na het aanschaffen van de batterij echter geen btw af te dragen.’

Onze visie

Dynamisch energiecontract

Onze visie

In- en verkopen

Het handelen in energie is – in lijn met de Belastingwet – ,een absolute randvoorwaarde is om de btw op de thuisbatterij die bij de aankoop is betaald terug te kunnen krijgen. In Nederland ben je ondernemer voor de btw, wanneer je met regelmaat diensten levert waar je een vergoeding voor ontvangt. Het via de combinatie van een thuisbatterij en een dynamisch energiecontract in- en verkopen van energie op de energiemarkt is zo’n dienst. Overigens wordt dit handelen op de energiemarkt voor consumenten volledig automatisch verzorgd. Slimme software die bij een thuisbatterij geleverd wordt, kan de batterij laden wanneer de prijs laag is en de batterij weer ontladen – en dus de energie verkopen – als de prijs hoog is (www.dynapods.nl) De accu’s en software van Solarpods voldoen volledig aan de voorwaarden van de Belastingdienst.

Persoonlijk advies

op maat

Benieuwd of DynaPods een interessante oplossing voor jou is? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder en beantwoorden alle vragen.