De impact en afbouw van de salderingsregeling

Afbouw van de salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Laten we beginnen uit te leggen wat de afbouw salderingsregeling precies inhoudt. Met de salderingsregeling ontvang je voor de elektriciteit die je teruglevert hetzelfde tarief dat op dit moment geldt bij jouw aanbieder. Als je gedurende het jaar meer elektriciteit teruglevert dan je verbruikt, ontvang je voor het overschot aan elektriciteit na het salderen de overeengekomen netto terugleververgoeding voor dat jaar. Momenteel kun je 100% salderen, maar vanaf 2025 zal dit percentage tot 0 gaan dalen door het kabinetsplan genaamd “afbouw salderingsregeling zonnepanelen”. 

Een laptop met op het scherm een foto van de DynaPod

Word onafhankelijk

Ga voor energie onafhankelijkheid met DynaPods

In een wereld waar traditionele energieleveranciers de touwtjes stevig in handen houden, hebben wij besloten dat het tijd is voor verandering! We zijn klaar met afhankelijkheid, klaar met wisselende en extreem hoge tarieven, en we zijn vooral klaar met de onzekerheid die gepaard gaat met energierekeningen. Klaar voor de energierevolutie? Welkom bij DynaPods!

Met DynaPods brengen we jou een unieke energieoplossing die een einde maakt aan afhankelijkheid van energieleveranciers. Maak kennis met onze Dynapod

Onze Dynapod is een krachtige combinatie van een thuisbatterij, een slimme omvormer en geavanceerde algoritmen die 24/7 voor jou aan het werk zijn. Het resultaat? Je zult altijd profiteren van de laagst mogelijke energietarieven. Zo wordt je minder hard getroffen door de afbouw van de salderingsregeling. Maar zelfs als je geen zonnepanelen op jouw dak hebt kun jij profiteren! DynaPods is de enige aanbieder in Nederland met deze innovatieve oplossing. Vraag snel een offerte aan!

Voordeel behalen

Afbouw van de salderingsregeling, haal jouw voordeel met Dynapods!

Waarom

Waarom Dynapods?

Altijd de goedkoopste stroom

Dankzij onze geavanceerde algoritmen kopen we elektriciteit wanneer de tarieven laag zijn en deze worden opgeslagen, zodat jij altijd de voordeligste stroom krijgt. Ook al zijn er schommelingen op de energiemarkt. 

Op de smartphone een meting van de DynaPod
Logo van DynaPods op een raam

Onafhankelijkheid

Met DynaPods neem je de controle terug over jouw energierekening. Je bent niet langer gebonden aan de hoge prijzen van energieleveranciers. Jouw energie, jouw regels. Simpel. 

De enige aanbieder in Nederland

DynaPods is de enige aanbieder in Nederland met deze innovatieve oplossing. Wij zetten de standaard voor betaalbare, duurzame energie in Nederland. 

De 3 eigenaren van DynaPods

Doe mee met de energierevolutie!

Baal je van de afbouw van de salderingsregeling? Zeg hallo tegen de toekomst van energie met DynaPods. Sluit jij je aan bij degenen die kiezen voor onafhankelijkheid en de laagste energietarieven?

Afbouw Salderingsregeling 2024 - 2031

Sinds 2004 heeft de Nederlandse overheid gewerkt aan een energietransitie, voornamelijk door de invoering van de salderingsregeling voor zonnepanelen en subsidies. Dit heeft geresulteerd dat anno 2023 meer dan 2 miljoen huishoudens gebruik maken van zonnepanelen. Echter, vanaf 2025 zal het kabinet van start gaan met het plan “afbouw salderingsregeling zonnepanelen”. Dit betekent een geleidelijke afgebouw, waardoor het financiële voordeel van zonnepanelen jaar na jaar zal verminderen. In 2025 kunnen particulieren en bedrijven nog slechts 65% van hun opgewekte energie salderen. Dit percentage zal dalen tot 0% in 2031.

Een tabel die de afbouw salderingsregeling weergeeft

Tabel: Afbouw salderingsregeling 2024-2031

Vraag een offerte aan

Wacht niet langer en neem vandaag nog de eerste stap naar een energieonafhankelijke toekomst met DynaPods! Weten hoe het werkt en of DynaPods jou kan helpen? Vraag een vrijblijvende offerte aan!